Yöntem

7/70 YÖNTEMİ'nde yeni nesil öğrenicilerin öğrenme alışkanlıkları gözetmekte; TASARIM EĞİTİMİ yaklaşımlarıyla birlikte GÖRSEL ÖĞRENME tekniklerini kullanmaktayız. 

         .

        

 

 

     

Tasarım eğitiminde  genel bilgilerden değil somut sorunlardan yola çıkılır. Öğrenciler soruna yanıt ararken yolda öğrenir.  
Tasarım eğitiminde  sorunların yanıtlarını eğitmen değil öğrenciler verir. Bir soru  birden çok  yanıtı ya da çözüm önerisini içerebilir. Buna eleştirel ve yaratıcı düşünme de diyoruz. 
►Tasarım eğitiminde sözün karşılığı olan görsel bir dil vardır. Fikirler, duygular çizim, grafik, model ve tabiki beden yoluyla aktarılır. 
Tasarım eğitimi interdisiplinerdir. Sanat, zanaat, bilim ve sosyal bilimlerle iç içedir. 
 
7/70 yönteminde de  anlatılar basit sorular(la) kurgulanır. Katılımcıların ya da eğitmenin verdiği yanıtlarla herkes yolda öğrenir.
7/70 yönteminde de sorular vardır ve çoğunlukla katılımcılara yöneltilen sorunlar, sorgulamaya teşvik eden türdendir. Eleştirel düşünme teşvik edilir. 
7/70 yönteminde de  hemen tüm kavramların veya bilginin bir görsel karşılığı yaratılır. Tasarlayan eğitmen bu görsel karşılıkları da kurar.  
7/70 yönteminde de  sanat, bilim ve sosyal bilimler birlikte işler;  bütünü anlatmak için parçalar eksiksiz olmalıdır.

ANA HATLARIYLA  7/70 YÖNTEMİ:  

►  SENARYO OLUŞTURMA 

GÖRSELLEŞTİRMELER 

ÖYKÜ  ANLATICILARI 

PEKİŞTİRMELER - OYUN / DRAMA / GÖRSEL TASARIM / YARATICI YAZIM/GEZİ / PLATFORM / ETKİNLİKLİK vb.